Ieskats manā ikdienas ēdienkartē
Ieskats manā ikdienas ēšanas režīmā:
1.-----> Svarīgi!!! 30min pirms brokastīm - silts ūdens ar iespiestu citrona sulu (es izdzeru 0.75-1l)
2.-----> Brokastis N.1 - augļi (es parasti apēdu ābolu un banānu, vai 2 ābolus, vai neko, ja nav augļi Veselu meloni 2-4 rītus ēdu
3.-----> Brokastis N.2 (kkur 20min pēc Brokastīm N.1, ja tādas bija) - putra (auzu, auzu ar klijām, griķu pārslu utt. Parasti apēdu kaut kur līdz 50g, jo vairāk nemaz negribas)
4.-----> ~1.5h pēc brokastīm un 30min pirms pusdienām atkal dzeru remdenu ūdeni vai zāļu tējas, parasti piparmētru, retāk kumelīšu vai salvijas.
5.-----> Pusdienas (ogļhidrāti+tauki)- 60% svaigu dārzeņu salāti (šeit var izpausties pēc sirds patikas, piem., šodien man ir sarkanais kāposts, sarkanais sīpols, redīsi, sezama un saulespuķu sēklas, saulespuķu eļļa), 40% apstrādāta pārtika (es parasti ēdu vārītus kartupeļus, jo ļoti garšo, bet citreiz arī brūnos rīsus, zirņus ar augstu ogļhidrātu saturu, dažreiz maizes šķēli ar plānu sviesta kārtiņu utt.)
6.-----> ~1.5h pēc un 30min pirms nākamās ēdienreizes padzeros ūdeni vai zāļu tēju
7.-----> Launags (reti kad ieturu launagu, gandrīz nekad, bet, ja līdz vakariņām nevaru paciesties, tad sauju lazdu vai citus riekstus)
8.-----> Vakariņas (olbaltumvielas+tauki) - 60% salāti no cieti nesaturošiem dārzeņiem (parasti ēdu lapu salātus un kāpostus ar redīsiem, tomātiem, gurķiem, pārkaisu ar sēklām, pielieku klāt olīveļļu vai eko beztauku jogurtu) un 40% apstrādāts produkts - biezpiens, vārīta ola, pelēkie zirņi ar augstu olbaltumvielu saturu. Reizēm vakariņās pietiek tikai ar salātiem un sauju dažādu riekstu.
_____________________________________________
Ir tikai 3 lietas, ko vajag pierast darīt:
1. Dzert pietiekoši šķidrumu (30g ūdens uz vienu svara kg), no rīta pierast dzert citronūdeni, nedzert aukstu ūdeni. Dzert 1-2h pēc ēdienreizes un 20-30min pirms nākamās ēdienreizes, NEKAD nedzert ēdienreizes laikā.
2. Augļus vislabāk ēst no rīta, jo visātrāk pārstrādājas, nejaukt olbaltumvielas ar ogļhidrātiem, jo katru šo vielu pārstrādāšanai kunģis izdala citu sulu, ja olbaltumvielas un ogļhidrātus ēd kopā, kuņģis ir šokā, pārtika netiek līdz galam sagremota, rezultātā pārtika pūst, rūgst, tāpēc sāp vēders, ir pārēšanas un "pilna" sajūta, sliktums, gāzes, aizcietējumi utt.
3. Ievērot abus pirmos
Pirms katras lietas, ko apēdu, es pajautāju sev, ko tā lieta dod manam organismam? Šokolāde ir negaršīga, bet cukurs tajā ir salds, taču cukurā nav absolūti nekādu uzturvērtību, tikai tukšas kalorijas. Kad gribu pirkt šokolādi, tad paprasu sev to maģisko jautājumu - kāds man no tā labums? Tāpat arī ar jebkuru citu neveselīgo lietu.
Ja lietoju miltu produktus, piem., maizi, tad skatos, lai lielākoties tā ir no jebkuriem citiem miltiem, tikai ne kviešu, jo tie pēc sava sastāva ir nevērtīgi priekš organisma. Tā es izvērtēju katru lietu, ko iegādājos, pēc principa - kāds man no tā produkta labums?
Saldumu dienas bieži sakrīt ar kāda cilvēka jubilejas dienu, jo, ja namamāte ir pagatavojusi gardu mielastu, izcepusi kūku, es neatsakos, jo zinu, cik neforši ir, kad esi centies un kaut ko pagatavojis, bet kāds atsakās, jo diēta, vai neēd kko konkrēti vai vēl kas. Cita lieta, ja ir alerģija vai kāda produkta nepanesamība.
Vēl gribēju piebilst, ka ideālais svars slēpjas nevis ciparā, bet tajā, ko par sevi domājat, kad skatāties spogulī. Ideālais svars ir tad, kad skatoies uz sevi spogulī jūs esat ar sevi apmierināts un jums patīk tas, ko redzat
Vēlu visiem veiksmi ideālā svara iegūšanā
Bohemian - 22.04.2015, 17:49
0 komentāri